21. századi népbetegség

2017/05/30. - írta: pinczesgaborcoaching

Igenis tehetünk a növekvő stressz ellen

Az internet térhódításával hihetetlen módon felgyorsult a világ. Ennek „köszönhetően” a 21. század népbetegsége a stressz. Sajnos a legtöbb ember nincs tisztában azzal, hogy mi is baja. Pusztán csak rossz a kedve, feszeng, állandóan feszült és ideges. Sokan felfedezve a problémát nem az okot vagy okokat próbálják megszüntetni, hanem gyógyszerekkel próbálják meg enyhíteni a tüneteiket.

Ezzel azt eredményezve, hogy még inkább stresszesebbé és feszültebbé válik az életük. Mellé egy idő után a gyógyszerek okozta mellékhatásként megjelenik a depresszió is. Bezárul a kör és egy végeláthatatlan körforgás veszi kezdetét, melynek örvényében egyre lejjebb és lejjebb sodródik az ember.

Ezt elkerülendő íme 10 ötlet ami segíthet elűzni vagy enyhíteni a stresszt az életünkben:

  1. Vezesd be a rendszeres testmozgást az életedbe. Heti 2 de inkább 3 edzés, futás, csoportos óra gyökeres változásokat tud hozni ezen a téren is. A jó közérzet és alak már csak hab a tortán.
  2. Tartsd kordában a negatív érzelmeidet. Megszabadulni szinte lehetetlen tőlük, de kontroll alatt kell tartanod, különben vasmacskaként fog visszatartani téged az élet tengerében.
  3. Lazíts! Ha ez csak úgy megy, hogy beírod a naptáradba, akkor tedd azt. A lényeg, hogy tanulj meg relaxálni a mindennapokban.
  4. Fogadd el mások véleményét és különbözőségét! Ha toleránsan állsz hozzá embertársaidhoz akkor sokkal rugalmasabban fogod látni a másik nézőpontját. Van, akivel soha nem fogsz közös nevezőre jutni de nem is kell. Fogadd el és lépj tovább.
  5. Legyen hobbid. Találj magadnak olyan elfoglaltságot, amelyet szívesen csinálsz a nap bármely időszakában a hét bármely napján. Ha ez egy bonsai fa nevelése akkor az, ha a futás akkor az. A lényeg, hogy legyen hobbid és foglalkozz vele.
  6. Kerüld a stresszes emberek társaságát. Lehetőség szerint minimalizáld a negatív embereket és potenciális „vírushordozókat”.
  7. Mértékkel az élénkítő szerekkel. A nikotin, alkohol, kávé triumvirátus csak időleges megoldást nyújt ezen a téren. Ugyanúgy káros szerek mint a drog, csak jelenleg legális szerek. Hosszútávon azonban ugyanazt a hatást fejtik ki mint a kábítószerek. Lassú méregnek is hívják őket.
  8. Legyenek rendszeres pozitív és felemelő élmények az életedben. Lehet ez egy wellness hétvége, vagy családi kirándulás, egy nagy lakoma, vagy baráti strandolás. Az a fontos, hogy negyedévente legalább egyszer tényleg szánj időt magadra és szeretteidre. Tégy félre mindent, kapcsolt ki a telefonod és gyűjts élményeket.
  9. Pozitív emberi kapcsolatok. Fentebb már említettem, hogy kerülni kell a negatív és lehúzó személyiségeket. E mellett azonban az is nagyon fontos, hogy keressük a pozitív emberek társaságát. Legyen az baráti, családi vagy munkahelyi kapcsolat. A rendszeres ápolása mind a két fél számára nagyon egészséges lesz. Ezáltal nőni fog a kötődés és az ismétlés vágya is.
  10. Légy „B” típusú személyiség. Az „A” típus örökké versenyez, agresszív, siet, türelmetlen és győzni akar minden áron. A „B” típus ezzel szemben nyugodt, türelmes, kér és köszön, emberközpontú és barátságos.

 

Amennyiben szeretnél hozzáfűzni a témához hasznos megjegyzéseket akkor azt ezen az oldalon bátran megteheted.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pinczesgaborcoaching.blog.hu/api/trackback/id/tr6712549869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ysdfgadsg 2017.05.30. 15:27:31

Vagy igyál simán Mind mastert........

Brix 2017.05.30. 17:00:51

Ami jó: -sportolàs, hobbi, napfény, pozitív emberek tàrsasàga, háziàllat, vitamindús tàplàlkozàs, minőségi fehérjék, és omega 3

Visceroid 2017.05.30. 18:23:59

"Igenis tehetünk a növekvő stressz ellen"

Költözzünk el Magyarországról!

jaegtoer 2017.05.30. 19:18:44

édes Istenem! ezek az arany tanácsok!

négykilences, 500 grammos BÁV-os jelzéssel kérem 1000 db elég.
Volt stressz, nincs stressz. MNB-s csak 1990 előtti beütéssel játszik.

HABONYKOMMANDO 2017.05.31. 04:20:45

Nem hittem volna, hogy ez meg problema lehet, amikor mar a Europai unio is kivallo sztress csokkento modszereket ajanl.
Pl: Le kell menni a hatarra, es a rendoroket kell fel teglaval dobalni, es kozben megafonba uvoltozni.
Nincs ennel jobb, ez egy kiprobalt tuti modszer.

moonlight777 2017.05.31. 04:38:54

@jaegtoer: Ennek, amit írtál, se füle se farka... de legalább is semmi értelme....
süti beállítások módosítása